Please select your page

Harakeke

HarakekeHarakeke is een opmerkelijke plant en kenmerkend voor het Nieuw-Zeelandse landschap. Het is een inheemse plantensoort van Nieuw-Zeeland en een aantal andere eilanden in de Stille Oceaan.

Harakeke is bekend om de heldere polysacharidegel die zich vormt in de binnenkant van de bladeren aan de onderkant van de plant. Deze gel wordt vaak gezien als de Nieuw-Zeelandse variant van Aloë Vera. We gebruiken de gel veelvuldig in onze producten om zijn verzachtende en hydraterende eigenschappen. Het is tevens een natuurlijk alternatief voor petrochemisch verkregen synthetische gels.

De hoge grasachtige bladeren van Harakeke kunnen hoger dan 3 meter groeien en werden door de Maori intensief gebruikt om kleding, matten en handwerk mee te maken. Tevens gebruikten zij de Harakeke als medicinale plant om brandwonden mee te behandelen en als antiseptisch middel bij verwondingen. Harakeke wordt vaak Flax (Vlas) genoemd en vergeleken met de niet gerelateerde Flax (Vlas) Linum die voorkomt op het noordelijk halfrond. De reden daarvan is dat in vroege Europese dagen in Nieuw-Zeeland de sterke bladvezels van Harakeke werden gebruikt om touw en linnen te produceren, net als van de niet verwante noordelijke Flax (Vlas).

Deel van de plant dat wordt gebruikt:

De gel uit de binnenkant van de bladeren en de zaden voor het maken van zeep.

Werking:

Antiseptisch, verzachtend, helend.

Gebruikt voor de volgende Living Nature producten:

Verkwikkende Body Bar, Vitaliserende Peeling, Hydraterend Gel Masker, Herstellende Daglotion, Hydraterende Gel, Verstevigende Oogcrème, Verstevigende Ooggel, Herstellende Nachtgel, Hydraterende Mist uit de Natuur, Verkoelende Aftershave Gel, Verzorgende Moisturiser voor de man, Ooggel voor de man.

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

BUY NOW ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Registreer

Wachtwoord vergeten? |  Gebruikersnaam vergeten?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×